За печат

 

       Провеждането на трети етап на Националната АНТИСПИН кампания в периода от 15.05-22.05.2023 г. и Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН е повод хората от различни страни по света да заговорят за СПИН и да се повиши обществената информираност за начините на предаване на ХИВ и други сексуално-предавани инфекции.

 

Европейска седмица на изследването

      Европейската седмица на изследването (ETW) стартира от инициативата EuroTEST през 2013 г. като начин за създаване на обединени европейски усилия за повишаване на осведомеността относно ползите от по-ранното изследване за ХИВ. Признавайки припокриванията в ключовите засегнати общности и пътищата на предаване, хепатит B (HBV), хепатит C (HCV) и сексуално предавани инфекции (СПИ) са признати за допълнителни ключови области на инициативата.

Сега в своята единадесета година на действие и провеждащо се като двугодишно събитие, което се провежда през пролетта (май) и есента (ноември), ETW се превърна в широко призната кампания за повишаване на осведомеността със стотици организации, участващи всяка година в обединени усилия за увеличаване на достъп до изследване и осъзнаване на важността му.

Европейската седмица на изследването предлага на партньори в цяла Европа уникалната възможност да се обединят, за да повишат осведомеността за ползите от ранното тестване за ХИВ, хепатит и СПИ сред изложените на риск и да насърчават по-големия достъп до изследване.

През 2021г. повече от 650 организации от 51 държави взеха участие в ETW. Чрез обединени усилия се надяваме, че ETW 2023 ще продължи да повишава осведомеността относно важността на тестването и да увеличава неговата достъпност в цяла Европа.

    По повод Европейската седмица на изследването (ETW) 15-22.05.2023 г.:

 

  • Кабинетът за безплатно консултиране и изследване за СПИН – РЗИ Хасково пл. „Общински“ №2 обявява 15 май за ден на отворените врати от 09.00 – 15.30 часа за посещения от групи ученици за запознаване с работата на кабинета и дискусии по сексуално предаваните болести.

 

  • Кабинетът за безплатно консултиране и изследване за СПИН – РЗИ Хасково пл. „Общински“ №2 КАБКИС на 15.05.,16.05., 18.05.,19.05. и 22.05.2023г. от 09.00 часа – 15.30 часа ще провежда безплатно консултиране и изследване за СПИН , Хепатит В и Хепатит С.

По-добре е да узнаете своя статус възможно най-рано, тъй като днес хора, живеещи с ХИВ и/или хепатит В живеят добре с очаквана продължителност на дълъг живот, тъй като лечението е започнало рано, а тези, който имат хепатит С могат да се излекуват.

   
© 2011 РЗИ ХАСКОВО - Правна информация Гис Консулт ООД Хасково