За печат

 

ИНФОРМАЦИЯ

за плануваните дейности

по повод 16 ноември – Международен ден без тютюнопушене

РЗИ – Хасково

 

15.11.2023г. – 13.30ч. – ПМГ „Акад. Боян Петканчин“

-  съвместно с доброволци от БЧК и БМЧК организиране на  измерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта  на пасивни и активни пушачи с апарат „Smoker lyzer”.

- запознаване на учениците с   никотиновите пакетчета /снус/ и  дъвки – като средство за отказване от тютюнопушене

- разпространение на печатни здравнообразователни материали

 

16.11.2023г. – от 12.00ч – 13.00ч. – площад „Атлантически“

- съвместно с доброволци от Превантивно – информационен център по наркотични вещества гр. Хасково организиране на  измерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта  на пасивни и активни пушачи с апарат „Smoker lyzer”.

- разпространение на печатни здравнообразователни материали

 

 

В допълнение на горепосоченото да бъде обявена и инициатива „Отворени врати за посещение в Кабинетите за консултиране и отказване от тютюнопушенето“, функциониращи в РЗИ. Популяризирайте информацията в средствата за масова информация, че през целия месец ноември всеки пушач може да се консултира безплатно как да откаже тютюнопушенето в Кабинетите за консултиране и отказване от тютюнопушенето и на Националната телефонна линия за отказване от тютюнопушенето 0700 10 323.

 

 

Министерство на здравеопазването и Сдружение „България без дим“ обявяват

ИНИЦИАТИВАТА

НАЦИОНАЛНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО,

посветено на Международния ден без тютюнопушене – 16 ноември 2023 под мотото:

ДА СПЕЧЕЛИМ ЗАЕДНО!

ЕДИН МЕСЕЦ БЕЗ НИКОТИН!

Предизвикателството е всеки участник, независимо от възрастта, да спечели, като спре пушенето поне за един ден в рамките на дните, предхождащи 16 ноември. Правилата са прости:

  1. Спирате използването на тютюневи изделия за избран от Вас период  до 16 ноември 2023 г. включително, най-малко за един ден, но колкото по-дълго, толкова по-добре.
  2. Спестените пари използвате за каквото Ви душа иска, стига да не е опасно за здравето и да прави живота Ви по-ведър, усмихнат и бездимен, а ако може с тях да подпомогнете някой нуждаещ се – още по-добре.
  3. Споделяте в социалните мрежи снимка или видео от акцията Ви, като посочите спечелената сума и как я употребихте, с таг #beznikotin2023.
  4. Пращате ни линк в коментар тук или до bgbezdim@gmail.com

Допустими и препоръчителни са всякакви хватки и уловки, като например да включите приятели, Вашето семейство, колеги, Вашата фирма, организация или ведомство, както и да откажете пушенето за повече от един ден. За пълно отказване ще получите почетно споменаване от „България без дим“.

Резултатите ще бъдат представени пред медиите на Международния ден без тютюнопушене, 16 ноември 2023 г.

 

ЖЕЛАЕМ УСПЕХ НА ВСИЧКИ!

   
© 2011 РЗИ ХАСКОВО - Правна информация Гис Консулт ООД Хасково